گروه آموزشی مهندسی احیا مناطق خشک و کوهستانی

با توجه به اهمیت حفظ، احیاء و بهره برداری مناسب از منابع طبیعی، به منظور تربیت نیروی متخصص در زمینه مدیریت مراتع، آبخیزها و بیابان های کشور، این گروه در سال 1342 راه اندازی شد.  هر چند که مدیریت حوزه آبخیز، مراتع و بیابان ها را نیز در بر می گیرد، اما برای تخصصی کردن دوره­های آموزشی، فعالیت ها در سه بخش مرتع داری، آبخیزداری و بیابان زدایی انجام می شود.

آبخیزداری یا مدیریت حوزه آبخیز رشته ای است که هدف آن شناخت جامع حوزه آبخیز از نظر پتانسیل ها و محدودیت ها و در نهایت مدیریت جامع منابع آب و خاک است. سر فصل های این رشته طوری برنامه ریزی شده است که دانش آموختگان قادر خواهند بود بعد از فراغت از تحصیل در مراکز تحقیقاتی و اجرایی در زمینه تهیه طرح های آبخیزداری، طراحی و اجرای سازه های مکانیکی و بیومکانیک،  مدیریت سیلاب ها، خشکسالی ها و سایر برنامه های مدیریت حوزه آبخیز فعالیت کنند.

فارغ التحصیلان این گروه می توانند در مراکز تحقیقاتی و ادارات منابع طبیعی و همچنین سازمان­های مرتبط با منابع طبیعی شامل وزارت جهاد کشاورزی، وزارت نیرو، سازمان محیط زیست، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به کار مشغول شوند. همچنین شرکت های مهندسین مشاور منابع طبیعی، کشاورزی و محیط زیست نیز از دیگر مواردی هستند که فارغ التحصیلان می توانند در آنها فعالیت کنند.

برنامه هفتگی دروس رشته مهندسی احیا مناطق خشک و کوهستانی در نیمسال دوم سال تحصیلی 95-96