گروه آموزشی مهندسی علوم و صنایع چوب و کاغذ

این گروه در سال 1341  تحت عنوان گروه چوب شناسی در انستیتو جنگل و مرتع راه اندازی و از سال 1345  به عنوان یکی از چهار گروه آموزشی دانشکده منابع طبیعی آغاز به کار کرد. گروه علوم و صنیع چوب و کاغذ ، امکانات آموزشی و تحقیقاتی را در زمینه های مختلف مربوط به چوب و فرآورده های چوبی، کاغذ و فرآورده های آن برای دانشجویان مقاطع مختلف کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری فراهم آورده است.

در رشته بیولوژی و حفاظت چوب زمینه هایی چون تشریح و تشخیص چوب، عوامل مخرب چوب، حفاظت و اصلاح چوب، تغییرات در چوب، تکنیک و تفسیر تصاویر میکروسکوپی فرآیند انتقال سیال در چوب مورد توجه قرار می گیرد. برنامه های درسی رشته مدیریت و اقتصاد صنایع چوب و کاغذ شامل اقتصاد تولید صنایع چوب و کاغذ، سازماندهی، مدیریت و حسابداری صنایع چوب و کاغذ، بازرگانی چوب و فرآورده های چوبی، مدیریت تولید، بهره وری صنایع چوب و کاغذ می باشد. رشته صنایع خمیر و کاغذ نیز به مباحثی چون شیمی چوب، فناوری تهیه خمیر کاغذ، فناوری ساخت کاغذ، فناوری های بازیافت کاغذ، فناوری صنایع تبدیلی کاغذی می پردازد. همچنین در رشته صنایع چوب برنامه های آموزشی شامل آشنایی با ساخت تخته خرده چوب، فرآورده های لایه ای چوب، تخته فیبر، تکنیک های چوب بری، فناوری چسب، خشک کردن چوب، کنترل کیفیت فرآورده های چوبی می باشد. رشته مهندسی چوب نیز به مباحثی مانند مکانیک چوب، طراحی سازه های چوبی، آزمون غیر مخرب، روش های اندازه گیری در مهندسی، مکانیک مواد فیبری و فرآورده های مرکب چوبی می پردازد. فارغ التحصیلان این رشته در آینده قادر خواهند بود در واحدهای تولیدی صنایع چوب و کاغذ، مؤسسات تحقیقاتی و دانشگاه ها اشتغال پیدا کنند.

برنامه هفتگی دروس  رشته مهندسی علوم و صنایع چوب و کاغذ در نیمسال اول سال تحصیلی 97-96

دکتر سحاب حجازی

مدیر گروه