گروه آموزشی مهندسی جنگلداری و اقتصاد جنگل

تاریخچه

در سال 1321 به پیشنهاد استاد ساعی رشته جنگل در دانشکده کشاورزی دایر گردید. اولین دوره تخصصی علوم جنگل برای مهندسین کشاورزی در سال 1329 برگزار شد. در سال 1334 احداث و تجهیز ساختمان آزمایشگاه جنگل و چوب ­شناسی با پیشنهاد استاد ساعی و مساعدت‌های دکتر رضا حجازی باتمام رسید و همزمان با تلاش­ های فراوان  نامبرده دوره کارشناسی ارشد رشته جنگل و مرتع در دانشکده کشاورزی ایجاد گردید. در سال 1341 با کمک FAO انستیتو جنگل و مرتع آغاز بکار نمود و در 26 خرداد سال 1345 دانشکده جنگلداری با سه گروه آموزشی که اولین آنها گروه جنگلداری بود تاسیس گردید.

در سال 1384 دو رشته جنگل شناسی و جنگلداری در سطح کارشناسی ارشد این گروه ایجاد شد و در سال 86 رشته مهندسی جنگل و سال92 رشته مسائل اقتصادی-اجتماعی جنگل نیز در همین مقطع به تصویب رسید. در حال حاضر این گروه در مقاطع کارشناسی در رشته جنگلداری و در کارشناسی ارشد و دکتری در چهار زمینه:

1-       جنگل شناسی و اکولوژی جنگل

2-       جنگلداری

3-       مهندسی جنگل

4-      مسائل اقتصادی-اجتماعی جنکل

دانشجو می­پذیرد.

اهداف آموزشی

گروه جنگلداری فعالیت­ های آموزشی خود را در مقطع کارشناسی با گذراندن 136 واحد درسی و تهیه طرح های جنگلداری (پروژه کارشناسی) توسط دانشجویان، مساعی خود را در جهت تعلیم و تربیت نیروی مهندسی مورد نیاز سازمان ها و ارگان های اجرائی بکار گرفته است. در دوره کارشناسی ‌ارشد فارغ التحصیلان رشته مهندسی جنگلداری و اقتصاد جنگل  به صورت تخصصی در هر یک از رشته های جنگل شناسی و اکولوژی جنگل، مهندسی جنگل، جنگلداری و مسائل اقتصادی-اجتماعی جنگل براساس جدیدترین برنامه­ های آموزشی مصوب فارغ التحصیل می­شوند تا بتوانند در سازمان­ های اجرائی، ارگان­ های تحقیقاتی و بخش ­های آموزشی کشور به­ کار گرفته شوند. در سطح دوره دکتری دانشجویان برای اجرای وظایف آموزشی و پژوهشی آینده تربیت می شوند.

اهداف پژوهشی

پژوهش و فعالیت­های تحقیقاتی اعضای گروه یا در قالب پایان نامه­ های دانشجوئی دوره کارشناسی ارشد و دکتری و یا اینکه خود  استادان در چارچوب اعتبارت پژوهشی خود و یا راساً براساس قراردادهائی که با سازمان­ها، نهادها و مراکز پژوهشی منعقد می­ نمایند به تحقیق و پژوهش می­ پردازند.

چشم انداز آینده کاری فارغ التحصیلان

کلیه دانش آموختگان این گروه می­ توانند در نهادهای دولتی و تعاونی و خصوصی، سازمان­ ها, مراکز آموزشی تحقیقاتی و دانشگاه ­های دولتی و غیر انتفاعی در   زمینه­ های مرتبط با رشته های تخصصی خویش مشغول به کار شوند.

امکانات و آزمایشگاه ­ها

آزمایشگاه های GIS , RS، هرباریوم جنگل، مهندسی جنگل، اقتصاد و سیاست جنگل، عکس های هوایی، بذور درختان جنگلی، ژنتیک جنگل و جنگل آموزشی و پژوهشی خیرود با وسعت بیش از 8هزار هکتار

برنامه هفتگی دروس رشته مهندسی جنگلداری و اقتصاد جنگل در نیمسال اول سال تحصیلی 97-96

دکتر سیدمهدی حشمت الواعظین