گروه مهندسی شیلات

در سال 1353 رشته بهسازی طبیعت در دانشکده منابع طبیعی دایر شد. این رشته زیربنای تشکیل گروه شیلات و محیط زیست بود که در سال 1362 تشکیل گردید و از سال 1373 به دو رشته «شیلات» و «محیط زیست» تقسیم شد.

 

رشته علوم و مهندسی شیلات با ارائه دروس متنوع در چهار گروه اصلی شامل تکثیر و پرورش، بوم شناسی، صید و بهره برداری و فراوری آبزیان دانشجویان را با زمینه های مختلف علوم بیولوژی و فیزیولوژی جانوری و گیاهیِ آبزیان اعم از آبزیان آب شور، لب شور و شیرین و همچنین بوم شناسی اکوسیستم ­های مختلف منابع آبی آشنا می ­سازد. پذیرفته­ شدگان با شناخت آبزیان، نحوه تکثیر، پرورش، صید و فرآوری آنها قادر خواهند بود به خودکفایی کشور در زمینه تأمین بخشی از نیاز پروتئینی کشور و اشتغال اقدام نمایند. لذا هدف از ایجاد رشته علوم و مهندسی شیلات تربیت افرادی است که بافراگیری مطالب درسی مربوطه بتوانند به‌عنوان کارشناس فنی در بخش‌های خصوصی، دولتی و تعاونی تولید و تبدیل آبزیان مشغول به‌کار گردند و یا در سازمان‌های مختلف پژوهشی خدمت نمایند.

عکس نام و نام خانوادگی مرتبه علمی تخصص رخ نما CV
سهیل ایگدری دانشیار ماهی‌شناسی و شناخت آبزیان - بوم‌شناسی رودها و دریاچه‌ها - تکوین و تکامل آبزیان https://profile.ut.ac.ir/~soheil.eagderi https://rtis2.ut.ac.ir/cv/soheil.eagderi/?lang=fa-ir
هادی پورباقر استاد اکولوژی دریایی https://profile.ut.ac.ir/~poorbagher https://rtis2.ut.ac.ir/cv/poorbagher/?lang=fa-ir
آرش جوانشیر خویی دانشیار اقیانوس‌شناسی https://profile.ut.ac.ir/~arashjavanshir https://rtis2.ut.ac.ir/cv/arashjavanshir/?lang=fa-ir
سید ولی حسینی دانشیار تکنولوژی فرآوری محصولات شیلاتی https://profile.ut.ac.ir/~hosseinisv https://rtis2.ut.ac.ir/cv/hosseinisv/?lang=fa-ir
غلامرضا رفیعی استاد فناوری تکثیر و پرورش آبزیان https://profile.ut.ac.ir/~ghrafiee https://rtis2.ut.ac.ir/cv/ghrafiee/?lang=fa-ir
کامران رضائی توابع دانشیار زیست‌شناسی سخت‌پوستان، مدیریت کیفیت آب https://profile.ut.ac.ir/~krtavabe https://rtis2.ut.ac.ir/cv/krtavabe/?lang=fa-ir
امیررضا عابد علم‌دوست دانشیار اکولوژی مولکولی - بیوتکنولوژی مولکولی آبزیان https://profile.ut.ac.ir/~amirabed.1 https://rtis2.ut.ac.ir/cv/amirabed.1/?lang=fa-ir
حمید فرحمند استاد بیوتکنولوژی آبزیان، بیولوژی مولکولی https://profile.ut.ac.ir/~hfarahmand https://rtis2.ut.ac.ir/cv/hfarahmand/?lang=fa-ir
مهرداد فرهنگی دانشیار تغذیة آبزیان، فیزیولوژی رشد آبزیان https://profile.ut.ac.ir/~medfarhangi https://rtis2.ut.ac.ir/cv/medfarhangi/?lang=fa-ir
محمدعلی نعمت‌الهی استاد پرورش آبزیان و ژنتیک https://profile.ut.ac.ir/~malahi https://rtis2.ut.ac.ir/cv/malahi/?lang=fa-ir
  سیدمهدی اجاق دانشیار تکنولوژی فرآوری محصولات شیلاتی    

​​​​​​​
رضا رضانژاد استادیار تکنولوژی فرآوری محصولات شیلاتی https://profile.ut.ac.ir/~rezanezhad https://rtis2.ut.ac.ir/cv/rezanezhad/?lang=fa-ir

 

 اعضای هیأت علمی پیشکسوت و بازنشسته گروه مهندسی شیلات


​​​​​​​

 

توانمندی تخصصی و تحقیقاتی

نام و نام خانوادگی

تکثیر و پرورش ماهیان خاویاری

دکتر باقر مجازی امیری

تغذیه آبزیان و جیره نویسی

دکتر مهرداد فرهنگی

مدیریت صید

دکتر آرش جوانشیر

تکثیر و پرورش ماهیان سردابی و گرمابی

دکتر غلامرضا رفیعی

فناوری تکثیر و پرورش جلبک

دکتر محمدعلی نعمت اللهی

بیوتکنولوژی آبزیان

دکتر حمید فرحمند

بهداشت و بیماری های آبزیان

دکتر علیرضا میرواقفی

فرآوری محصولات شیلاتی

دکتر سیدولی حسینی

اکولوژی دریا

دکتر هادی پورباقر

ماهی شناسی

دکتر سهیل ایگدری

بیولوژی و اکولوژی مولکولی در آبزیان

دکتر امیررضا عابد علم دوست

مدیریت زیستی و آلودگی اکوسیستمهای آبی

دکتر کامران رضایی

فرآوری محصولات شیلاتی دکتر رضا رضا نژاد
فرآوری محصولات شیلاتی سید مهدی اجاق

  • استفاده از نانوذرات CNT و ZNO کوت شده با @Fe3O4 جهت تصفیة فاضلابهای آبزی پروری و شهری و بررسی اثرات آنها بر روی سخت‌پوستان آبزی مدل
  • تکثیر و پرورش میگوهای زینتی در سازگان مداربستة پرورش آبزیان
  • معرفی تکنیک جدیدی جهت انجماد اسپرم ماهی در معرض خطر انقراض قره برون و بررسی‌های متابولومیکسی و ارائه پروفایل کامل متابولیت ها و مسیرهای بیوشیمیایی مورد تغییر در روند انجماد
  • پرورش انبوه آزمایشگاهی زالوی طبی با استفاده از جیره‌های غذایی مدرن
  • افزایش کارایی سیستم های پرورش آبزیان با استفاده از روابط زیستی، شیمیایی و فیزیکی
  • تولید پماد ترمیم کننده زخم از کیتوزان
  • استفاده از تلة ذره گیر در تصفیه آب
  • تدوین روش‌های نوین ترکیبی مورفوژنتیکی و محیطی در ارزیابی اکوسیستم‌های آبی
  • مدلسازی و پیش بینی وضعیت اکوسیستم‌های آبی
  • کشف و توصیف بیش از 20 گونه ماهی از آب های داخلی ایران
  • شاخص‌های مولکولار تشخیص بیماری های آبزیان  
  • مطالعه فیزیولوژیک حافظه بویایی بچه­ ماهیان خاویاری، کُلمه  و سفید دریای خزر دریای خزر در زمان رهاسازی 

نام و نام خانوادگی

عنوان شغلی

تلفن مستقیم

داخلی

سمیه گریوانی

مسئول دفتر

32245909

314

مریم موسوی

کارشناس گروه

32245909

334

لیلا مهربان پور کارشناس آموزش 32223044 284