گروه مهندسی شیلات

 

در سال 1353 رشته بهسازی طبیعت در دانشکده منابع طبیعی دایر شد. این رشته زیربنای تشکیل گروه شیلات و محیط زیست بود که در سال 1362 تشکیل گردید و از سال 1373 به دو رشته «شیلات» و «محیط زیست» تقسیم شد.

 

 

رشته علوم و مهندسی شیلات با ارائه دروس متنوع در چهار گروه اصلی شامل تکثیر و پرورش، بوم شناسی، صید و بهره برداری و فراوری آبزیان دانشجویان را با زمینه های مختلف علوم بیولوژی و فیزیولوژی جانوری و گیاهیِ آبزیان اعم از آبزیان آب شور، لب شور و شیرین و همچنین بوم شناسی اکوسیستم ­های مختلف منابع آبی آشنا می ­سازد. پذیرفته­ شدگان با شناخت آبزیان، نحوه تکثیر، پرورش، صید و فرآوری آنها قادر خواهند بود به خودکفایی کشور در زمینه تأمین بخشی از نیاز پروتئینی کشور و اشتغال اقدام نمایند. لذا هدف از ایجاد رشته علوم و مهندسی شیلات تربیت افرادی است که بافراگیری مطالب درسی مربوطه بتوانند به‌عنوان کارشناس فنی در بخش‌های خصوصی، دولتی و تعاونی تولید و تبدیل آبزیان مشغول به‌کار گردند و یا در سازمان‌های مختلف پژوهشی خدمت نمایند.

 

 

 

 

 

پست الکترونیکی

تخصص

مرتبه علمی

نام و نام خانوادگی

 

 

 

soheil.eagderi@ut.ac.ir

ماهی‌شناسی و شناخت آبزیان - بوم‌شناسی رودها و دریاچه‌ها - تکوین و تکامل آبزیان

دانشیار

سهیل ایگدری

poorbagher@ut.ac.ir

اکولوژی دریایی

دانشیار

هادی پورباقر

 

arashjavanshir@ut.ac.ir

 

اقیانوس‌شناسی

 

دانشیار

 

 

 

آرش جوانشیر خویی

 

 

 

hosseinisv@ut.ac.ir

 

تکنولوژی فرآوری محصولات شیلاتی

 

 

 

دانشیار

 

 

 

سید ولی حسینی

 

ghrafiee@ut.ac.ir

 

فناوری تکثیر و پرورش آبزیان

 

 

 

استاد

 

 

 

غلامرضا رفیعی

 

krtavabe@ut.ac.ir

 

زیست‌شناسی سخت‌پوستان، مدیریت کیفیت آب

 

دانشیار

 

 

کامران رضائی توابع

 

 

amirabed@ut.ac.ir

 

 

 

اکولوژی مولکولی - بیوتکنولوژی مولکولی آبزیان

 

 

استادیار

 

 

امیررضا عابد علم‌دوست

 

 

hfarahmand@ut.ac.ir

 

 

بیوتکنولوژی آبزیان، بیولوژی مولکولی

 

استاد

 

 

حمید فرحمند

 

medfarhangi@ut.ac.ir

 

تغذیة آبزیان، فیزیولوژی رشد آبزیان

دانشیار

 

 

 

مهرداد فرهنگی

 

 

 

bmamiri@ut.ac.ir

 

فیزیولوژی ماهیان، تکثیر و پرورش ماهی

استاد

باقر مجازی امیری

 

avaghefi@ut.ac.ir

 

بهداشت و بیماری آبزیان

 

استاد

 

علیرضا میرواقفی

 

malahi@ut.ac.ir

 

 

پرورش آبزیان و ژنتیک

 

 

استاد

 

محمدعلی نعمت‌الهی

 

 

توانمندی تخصصی و تحقیقاتی

نام و نام خانوادگی

تکثیر و پرورش ماهیان خاویاری

دکتر باقر مجازی امیری

تغذیه آبزیان و جیره نویسی

دکتر مهرداد فرهنگی

مدیریت صید

دکتر آرش جوانشیر

تکثیر و پرورش ماهیان سردابی و گرمابی

دکتر غلامرضا رفیعی

فناوری تکثیر و پرورش جلبک

دکتر محمدعلی نعمت اللهی

بیوتکنولوژی آبزیان

دکتر حمید فرحمند

بهداشت و بیماری های آبزیان

دکتر علیرضا میرواقفی

فراوری محصولات شیلاتی

دکتر سیدولی حسینی

اکولوژی دریا

دکتر هادی پورباقر

ماهی شناسی

دکتر سهیل ایگدری

بیوشیمی در آبزیان

دکتر امیررضا عابد علم دوست

مدیریت زیستی و آلودگی اکوسیستمهای آبی

دکتر کامران رضایی

 

  • استفاده از نانوذرات CNT و ZNO کوت شده با @Fe3O4 جهت تصفیة فاضلابهای آبزی پروری و شهری و بررسی اثرات آنها بر روی سخت‌پوستان آبزی مدل
  • تکثیر و پرورش میگوهای زینتی در سازگان مداربستة پرورش آبزیان
  • معرفی تکنیک جدیدی جهت انجماد اسپرم ماهی در معرض خطر انقراض قره برون و بررسی‌های متابولومیکسی و ارائه پروفایل کامل متابولیت ها و مسیرهای بیوشیمیایی مورد تغییر در روند انجماد
  • پرورش انبوه آزمایشگاهی زالوی طبی با استفاده از جیره‌های غذایی مدرن
  • افزایش کارایی سیستم های پرورش آبزیان با استفاده از روابط زیستی، شیمیایی و فیزیکی
  • تولید پماد ترمیم کننده زخم از کیتوزان
  • استفاده از تلة ذره گیر در تصفیه آب
  • تدوین روش‌های نوین ترکیبی مورفوژنتیکی و محیطی در ارزیابی اکوسیستم‌های آبی
  • مدلسازی و پیش بینی وضعیت اکوسیستم‌های آبی
  • کشف و توصیف بیش از 20 گونه ماهی از آب های داخلی ایران
  • شاخص‌های مولکولار تشخیص بیماری های آبزیان  
  • مطالعه فیزیولوژیک حافظه بویایی بچه­ ماهیان خاویاری، کُلمه  و سفید دریای خزر دریای خزر در زمان رهاسازی