تاریخچه نشریات

انتشار مجلات علمی به عنوان ابزارهای رسیدن به اهداف نقشه علمی کشور، سبب گسترش پژوهش در موضوع های مختلف و ترویج و بالا بردن سطح دانش نظری و ارتباط بین پژوهشگران می شود. در این راستا، از سال‌های قبل از1340شمسی، نتیجه پژوهشهایی که در علوم مختلف منابع طبیعی از جمله  علوم چوب و جنگل انجام می‌گردید بصورت کتابچه هایی به‌طور مختصر بنام نشریه چوب شناسی به چاپ می‌رسید که نمونه‌هایی از آنها در کتابخانه دانشکده منابع طبیعی واقع در کرج ضبط و نگهداری می‌شود. از سال‌های 1348 (ش) به بعد که رشته‌های مختلف منابع طبیعی در چارچوب دانشکده جنگلداری دایر گردید، نشریه مذکور کاملتر گردید و در رشته‌های مختلف جنگل، مرتع و چوب و کاغذ مقاله چاپ نمود و سپس به نام مجله منابع طبیعی ایران به صورت فصلنامه (هرسال 4 شماره) انتشار یافت. در نهایت این مجله براساس ضوابط وزارت علوم و تحقیقات و فناوری (شورای بررسی مجلات علمی کشور) در سال 1388 (ش) در راستای تخصصی شدن مجلات به چهار نشریه علمی- پژوهشی مرتع و آبخیزداری، جنگل و فرآورده های چوب، شیلات و محیط زیست طبیعی اشتقاق یافت .این نشریات در طی سالها انتشار سعی نموده اند تا با انتشار یافته های جدید در زمینه های مختلف علوم جنگل و تحقیقات چوب، مرتع و آبخیزداری، شیلات و محیط زیست زمینه توسعه پژوهش در این بخش ها را فراهم سازند. همچنین، این نشریات در صددند تا با افزایش کیفی و کمی مقالات و دریافت به شکل الکترونیکی نتایج تحقیقات بیشتری را در مدت زمان کمتر در معرض بهره برداری پژوهشگران کشور در این عرصه قرار دهند.

در حال حاضر، نشریات دانشکده منابع طبیعی با داشتن درجه اعتبار علمی – پژوهشی از کمیسیون بررسی نشریات کشور وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری  به شکل فصلنامه و به زبان فارسی منتشر می­شوند. هم اکنون این نشریات با سال ها سابقه انتشار منظم دارای اعتبار ویژه ای در بین مجلات منتشر شده در کشور هستند. این نشریات با داشتن هیئت تحریریه شناخته شده ملی متشکل از استادان ایرانی از دانشگاه های داخل و خارج  به عنوان یک منبع معتبر علمی به شمار می روند. به منظور معرفی این نشریات به مجامع بین المللی از نخستین شماره آنها،  ضمن درج مطالب روی جلد در پشت جلد به انگلیسی، چکیده مقالات مندرج در هر شماره نیز به زبان انگلیسی چاپ می شود. در ضمن، چکیده مقالات این مجلات در چند مرکز معتبر ثبت فهرست و چکیده­های مقاله­های علمی درج  می­شود که عبارتند از:


CAB International

Scientific Information Database (SID)

Islamic World Science Citation Center (ISC)

Iranian Information and Documentation Center (IRANDOC)

Google Scholar 

DOAJ

 

نشریات دانشکده منابع طبیعی  به صورت آنلاین منتشر می شوند و تعداد مقالات هر شماره از 12 تا 20 مقاله می باشد . هر نشریه دارای سامانه الکترونیکی مجزا می باشد و کلیه امور مربوط به ارسال مقاله، داوری ، ویراستاری و صفحه آرایی آن از طریق همان سامانه صورت می گیرد. تعداد 50 نسخه هم در قطع وزیری و جهت ارسال به مراکز و ارگانهای مربوطه به چاپ دستی می رسد.

 

اهداف انتشار نشریات دانشکده منابع طبیعی:

 

- کمک به پیشرفت و گسترش علوم منابع طبیعی به عنوان ارکان اصلی کشور

 
- تحقق بخشیدن به برنامه ها و طرح های ملی در زمینه توسعه منابع طبیعی

 
-  ایجاد ارتباط علمی مناسب و همکاری و همسویی بین دانشگاه ها و مراکز پژوهشی 


-  عرصه­ای برای تبادل افکار و اطلاعات در مجامع علمی - پژوهشی و دانشجویی کشور 


-  انتشار تازه ترین نتایج پژوهش های انجام شده توسط گروه های پژوهشی در دانشگاه ها و مراکز پژوهشی

 

آدرس سایت نشریات

 

  • نشریه مرتع و آبخیزداری:            
  • نشریه جنگل و فرآورده های چوب: 
  • نشریه شیلات:                           
  • نشریه محیط زیست طبیعی: