رئیس دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران؛

روش استاد ساعی در حفظ منابع طبیعی فراموش نشود/جنگل‌ها ریشه امنیت زیستی، غذایی و اقتدار هر کشوری هستند.

25 12 2024 15:02

کد خبر : 31061642

تعداد بازدید : 13

رییس دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران با اشاره به روش های متنوع استاد کریم ساعی بنیانگذار جنگلبانی نوین در ایران برای حفظ و توسعه فضاهای سبز و منابع طبیعی کشور بر صیانت از این روش ها تاکید کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشکدگان ، دکتر " سید محمدعلی ابراهیم زاده موسوی" روز سه شنبه در آیین هفتاد و دومین بزرگداشت استاد کریم ساعی پدر علوم منابع طبیعی ایران و افتتاحیه ششمین همایش ملی جنگل ایران که در تالار امام خمینی(ره) دانشکدگان کشاورزی ومنابع طبیعی  دانشگاه تهران مستقر در کرج برگزار شد، افزود: امروز پاسداشت و گرامیداشت مردی است که تفکر توسعه، حفظ و بهره برداری از جنگل را در کشور پایه گذاری کرد.

وی اضافه کرد: مرحوم ساعی جادوانه شد و بعد از گذشت نیم قرن یاد او را گرامی می داریم زیرا به عنوان یک متفکر و عنصر برجسته روش موفقی برای همه دانشمندان و اساتید دانشگاه کشور است.

رئیس دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران نیز در این آئین با بیان اینکه جنگل‌ها ریشه امنیت زیستی، غذایی و اقتدار هر کشوری هستند که باید به کارکرد صحیح خود برگردند، گفت: اقلیم مناسب و امنیت غذایی هر کشوری نیازمند کارکرد صحیح جنگل‌ها است.

دکتر سید علی محمد ابراهیم زاده موسوی با بیان اینکه با نابودی جنگل‌ها بخشی از اقتصاد عشایر، حاشیه نشینان جنگل‌ها و روستاییان به خطر افتاده، اظهار کرد: برون رفت ازاین معضل، راه حل دارد که بایستی توسط نخبگان و اندیشمندان طراحی و به کشور ارائه شود.

وی در ادامه به تلاش‌های دکتر کریم ساعی استاد جنگل شناسی و منابع طبیعی کشور برای حفظ جنگل‌ها اشاره کرد و گفت: ساعی به عنوان یک الگوی متفکر و عنصر برجسته در کشور مدل موفقی برای همه فرهیختگان، نخبگان، اندیشمندان و اساتید دانشگاهی است که یک بسته فکری منسجم برای نگهداشت این منابع داشت.

دکتر ابراهیم زاده موسوی افزود: در زمانی که قوانین مستدلی در خصوص جنگل و منابع طبیعی نداشتیم این فرد با یک فکر پویا برای حفظ جنگل و اقلیم کشور و بهره برداری از جنگل‌ها یک نظام علمی ارائه داد که باستی در وهله اول افرادی برای آن تربیت می‌شد که اقدام به راه اندازی دانشکده جنگل و پس از آن سازمان جنگل‌ها را پایه گذاری کرد.

وی تصریح کرد: برای حفظ جنگل‌ها باید اضلاع حاکمیت، جامعه و دانشگاه تشکیل شود که ساعی اضلاع دانشگاه و حاکمیت را برای پیشبرد اهداف جنگل پایه گذاری کرد ولی ضلع سوم آن همچنان ضعیف مانده است.

رئیس دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران تاکید کرد: ضلع سوم که جامعه، مردم و بهره برداران و صاحبان سرمایه هستند اگر کنار اضلاع دیگر قرار می‌گرفتند اکنون سرنوشت جنگل‌ها گونه‌ای دیگر بود.

وی با اشاره به اینکه هر کشوری در دنیا این سه ضلع را کنار هم قرار داده و توسعه را شکل داده موفق بوده، گفت: افرادی مثل ساعی در جامعه ما تکرار شدنی هستند که اولین درس و تکلیف رسالتی که بر گردن ماست این است که این اتفاق بیافتد و نخبگان وارد این عرصه شوند.

دکتر موسوی  به قانون تنفس جنگل‌ها اشاره کرد و افزود: چرا در کشور قانونی به عنوان تنفس جنگل‌ها می‌گذاریم و بعد آن را رها می‌کنیم و باز هم جنگل‌ها توسط سوداگران به یغما می‌رود و قانون از درون پوک می‌شود زیرا این شاکله به خوبی شکل نگرفته یا در بخش حاکمیتی و قانون گذاری نقایصی است و حاکمیت کار خود را به خوبی انجام نمی‌دهد و بهره بردار هم در این میان گم است.

وی با بیان اینکه در جریان از بین رفتن جنگل‌ها دانشگاه و صاحبان فکر فقط نظاره گر هستند، گفت: باید همه کمک کنند تا از این شرایط خارج شویم زیرا این شرایط قابل دفاع نیست و باید این سه ضلع کنار هم قرار گیرند