سرپرست دانشکده منابع طبیعی دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران به روند افزایشی تغییر اقلیم اشاره کرد و گفت: منابع طبیعی و جنگل ها اثرات مخرب تغییر اقلیم را کاهش می دهند.

منابع طبیعی اثرات مخرب تغییر اقلیم را کاهش می دهد

02 12 2024 05:20

کد خبر : 29483591

تعداد بازدید : 146

به گزاش روابط عمومی دانشکدگان ، دکتر مقداد جورغلامی عصر روز شنبه در نشست تخصصی تغییر اقلیم و سازگاری که به مناسبت هفته پژوهش در دانشکده منابع طبیعی دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران مستقر در کرج برگزار شد، افزود: تغییر اقلیم می‌تواند در بخش‌های مختلف اقتصادی، اجتماعی و نیروهای انسانی اثراتی مخرب داشته باشد که نیاز به اقداماتی برای سازگاری و کاهش این اثرات داریم.

وی با بیان اینکه این نشست حاصل دستاوردهای تحقیقاتی اعضای هیأت علمی دانشکده منابع طبیعی در طول ۲۰ سال اخیر بوده که با شرکت سازمان مراتع و جنگل‌ها و سازمان‌های مرتبط برگزار شده، اظهار امیدواری کرد که نتایج این نشست را به سازمان‌ها و مراکز اجرایی و مجلس شورای اسلامی منعکس شود تا به نحوه احسن از آنها استفاده کنند.

وی اظهار کرد: دانشکده منابع طبیعی بر اساس رسالت و مسئولیت اجتماعی خود در سال‌های اخیر نشست‌هایی را برگزار کرده ولی موضوع تغییر اقلیم و سازگاری موضوع بسیار مهمی است زیرا در مورد تغییر اقلیم صحبت می‌شود اما کمتر به متخصصین این حوزه مراجعه می‌شود.

جورغلامی گفت: امروزه چالش تغییر اقلیم یک چالش جهانی است که بی وقفه و مداوم در حال وقوع است به طوریکه اثرات مربوط به تغییرات اقلیمی می‌توان به اثرات زیست محیطی اقتصادی و اجتماعی منجر شود.

وی یکی از راهکارهای کاهش اثرات مخرب تغییر اقلیم را سازگاری با آن دانست و افزود: جنگل‌ها و منابع طبیعی به عنوان اولین راهکار در بحث کاهشت تغییرات اقلیمی و کاهش اثرات مخرب است که می‌تواند با مفهوم مدیریت هوشمند اقلیم محور منابع طبیعی گامی محکم در این حوزه برداریم.

در این نشست دکتر رسول اشرفی پور رئیس شورای عالی جنگل، مرتع و آبخیزداری ایران با اشاره به تاب آوری اکو سیستم ها و تاب آوری جوامع بیان کرد:آب و خاک و پوشش گیاهی ازمهمترین منابع طبیعی پوشش گیاهی به شمار می آیندو ما جزو کشورخشک و بیابانی هستیم که میزان بارش کمتر از یک سوم سطح جهانی است و میزان سرانه پوشش جنگلی هم بسیار پایین است و دچار مشکلاتی هستیم از جمله بخشی نگری که بسیار مهم است چرا که باعث شده کماکان تخریب داریم و یکپارچگی منابع را در خیلی از جاها از دست دادیم.

وی بابیان تحمیل سیاست ها اظهار داشت : خیلی از جاها همخوانی یبن ظرفیت های اجتماعی و پذیرش های اجتماعی در مورد پروژه ها و برنامه وجود ندارد.

در ادامه مراسم دکتر شهرام خلیلی سیگارودی عضو هیات علمی گروه احیای مناطق خشک و کوهستانی دانشکده منابع طبیعی
از سامانه اصلاح داده های ماهواره ای بارش با کاربرد جهانی رونمایی کرد.

در این نشست تخصصی همچنین دکتر پدرام عطار عضو هیئت علمی گروه جنگلداری و اقتصاد جنگل دانشکده منابع طبیعی در مورد تغییر اقلیم و زوال جنگل های بلوط زاگرس، دکتر حسین مرادی عضو هیئت علمی گروه محیط زیست دانشکده منابع طبیعی در مورد لزوم اقدام ملی برای سازگاری با تغییر اقلیم ،دکتر رضا اولادی عضو هیئت علمی گروه صنایع چوب و کاغذ دانشکده منابع طبیعی  با موضوع آینده گونه راش تحت سناریوهای تغییر اقلیم در جنگل های هیرکانی، دکتر غلامرضا رفیعی عضو هیئت علمی گروه شیلات دانشکده منابع طبیعی با موضوع بررسی اثرات تغییرات اقلیمی در تولید آبزی پروری، مطالب علمی و تحقیقات خود را ارائه کردند.

در این نشست تخصصی اندیشمندان حوزه بیابان در دانشگاه‌ها و دستگاه‌های اجرایی حضور داشتند و اساتید این حوزه به ارائه طرح ها و تحقیقات خود در این زمینه پرداختند.