نشست مشترک برخی مدیران ارشد دانشکده منابع طبیعی و معاونت محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست، روز سه شنبه 10 آبان ماه 1401، در سازمان محیط زیست برگزار و چارچوب همکاری های مشترک، علمی، پژوهشی، فنی و آموزشی مورد بررسی و مذاکره قرار گرفت.
در این نشست دکتر مهدی قربانی، رئیس دانشکده منابع طبیعی، دکتر شراره پورابراهیم معاون پژوهش و فناوری دانشکده و دکتر افشین دانه کار، مدیر گروه محیط زیست از دانشکده منابع طبیعی حضور داشتند و از سوی سازمان محیط زیست، آقای دکتر اکبری، معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی، به همراه جمعی از مشاوران، مدیران دفاتر ستادی معاونت و برخی از سرگروه های بخش های تخصصی حاضر بودند.
در ابتدای جلسه مدیران دفاتر سه گانه معاونت محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان، حوزه و مأموریت های کاری خود را معرفی و چالش های پیش روی این حوزه ها را برشمردند. سپس رئیس دانشکده منابع طبیعی ضمن اشاره به قدمت و حوزه های تخصصی دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران، این مجموعه آموزشی را تخصصی ترین مرجع علمی در حوزه منابع طبیعی و محیط زیست کشور خواند و رویکرد تیم مدیریت جدید دانشکده را توسعه همکاری با سازمان های تخصصی مرتبط و نهادهای قانون گذاری معرفی کرد. ایشان پایه ریزی حکمرانی محیط زیست و توسعه کسب و کارهای طبیعت محور و برنامه ریزی در حوزه آموزش و پژوهش منابع طبیعی و محیط زیست دانشکده منابع طبیعی را تقاضا محور و مشکل مبنا خواند و آمادگی این مجموعه آموزشی را در رفع مشکلات محیط زیست طبیعی از طریق برنامه ریزی راهبردی با رویکرد مشارکتی با همکاری بخش اجرا اعلام نمود. دکتر قربانی همچنین از رویکرد جدید برنامه ریزی آموزشی در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در بازنگری دروس منابع طبیعی و محیط زیست با مشارکت بخش اجرا خبر داد و به گشایش ظرفیت همکاری متخصصان بخش اجرا در آموزش و پژوهش دروس دوره های کارشناسی و بویژه درس کارورزی به عنوان یکی از راهکارهای همکاری های مشترک دانشکده منابع طبیعی با سازمان های تخصصی مرتبط اشاره نمود. معاون پژوهش و فناوری دانشکده منابع طبیعی نیز ضمن برشمردن سوابق پژوهش های کاربردی دانشکده در پنج سال اخیر، رویکردهای پژوهشی در دانشکده را در جهت پاسخ به نیازهای تحقیقاتی سازمان های اجرایی و تمرکز پژوهش های اعضأ هیأت علمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی در مسائل و مشکلات مبتلابه کشور اعلام نمود. مدیر گروه محیط زیست نیز ضمن معرفی ظرفیت های علمی این گروه و سوابق همکاری های مشترک با سازمان حفاظت محیط زیست، محورهای متعددی که می تواند همکاری های مشترک دانشکده منابع طبیعی و سازمان حفاظت محیط زیست را ارتقأ دهد، برشمرد و آمادگی این گروه آموزشی را در رفع مشکلاتی که سازمان حفاظت محیط زیست در انتخاب و مدیریت مناطق تحت حفاظت دارد، ضرورت به روز رسانی فهرست گونه های حیات وحش تحت حفاظت و توسعه روش های نوین مدیریت زیستگاه ها اعلام نمود. در این نشست آمادگی دانشکده منابع طبیعی در مدیریت یکی از مناطق تحت حفاظت، بویژه در حوزه البرز، اعلام شد که مورد استقبال معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان قرار گرفت. دکتر اکبری ضمن تاکید بر بسط روابط منظم و فنی با دانشکده منابع طبیعی، پیشنهاد های ارائه شده از سوی نمایندگان دانشکده را مفید و اجرایی اعلام نمود و برتمایل خود برای بسط همکاری ها تاکید نمود. در این نشست پیش نویس تفاهم نامه همکاری علمی، پژوهشی و آموزشی معاونت محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست و دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران، توسط دکتر قربانی به دکتر اکبری تحویل داده شد. همچنین از معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی دعوت شد، طی دو هفته آینده جلسه مشترک دیگری با حضور مدیران ذیربط برای امضأ تفاهم نامه و آشنایی بیشتر با ظرفیت های دانشکده منابع طبیعی، در این دانشکده برگزار شود.